Marknadsledande övervakning av din solcellsanläggning

Frame 3 (1)

Hem » Blogg » Nyheter » Marknadsledande övervakning av din solcellsanläggning

Vill du se mer av din solcellsproduktion?

Solanläggningen är första anhalten på din resa mot förnybart och klimatsmarta liv. Men erfarenheten visar att resan har bara börjat. Hur kan du minimera förbrukningen? Hur kan du optimera användningen av din egenproducerade el? Hur kommer det att se ut när din första elbil rullar upp på garageuppfarten? Kommer huvudsäkringen att stå pall?

Enegic Solar är en kombination av realtidsmätning av din solcellsproduktion och fastighetens förbrukning av elektricitet i realtid. Mätarna är framtagna för enkelt montage och ansluts på kablarna från växelriktaren och in till husets elcentral. Därefter samlas högupplöst energidata in av mätarna och presenteras sedan i vår app eller dashboard dit du har åtkomst. I appen kan du enkelt se grafer, historik och hur mycket solel som säljs ut på nätet i jämförelse med hur mycket som konsumeras i hemmet. Enegic Solar är speciellt framtagen för övervakning av den egenproducerade solelen men visar även upp fastighetens elförbrukning i realtid.

Har du ett timpris-baserat elavtal får du även detta visualiserat i appen. Ett optimalt verktyg för att se hur mycket av husets förbrukning som kan flyttas till billigare timmar eller då den egenproducerade solelen kan användas.

Produktfördelar

– Mätning och visualisering av din egenproducerade solenergi

– Fungerar oavsett märke och modell på din växelriktare

– Högupplöst realtidsmätning utan fördröjning samt lagring av historik

– Se hur mycket du tjänar i realtid

– Dela din solcellsanläggnings prestanda med dina grannar och vänner

– Enkelt att lägga till mätning av annan specifik förbrukning t.ex elbilsladdning

 

Mer än bara högupplöst solcellsdata

Skillnad enegic och solaredge monitor

Visualisering i vår app eller dashboard

Appen som följer med växelriktaren ger dig förstås ledtrådar men ger få mätpunkter och centrerat runt din produktion. Vi tror du behöver visualisera hela elsystemet i realtid – och dessutom ge dig möjlighet att växa med möjlighet till smart styrning av dina förbrukare. Därför erbjuder vi Enegic Solar med förmånlig rabatt för din fortsatta resa bland kilowatt och kilowattimmar. Låt inte din fina solanläggning vara en osynlig resurs utan visa ditt kloka beslut både för dig själv och till inspiration för dina grannar!  

 

Enegic solar ingår alltid tillsammans med Digisolar

Enegic Solar ställer din solcellsproduktion (grönt) i relation till fastighetens konsumtion (blått) i realtid och gör det enklare att optimera användningen av din egenproducerade energi.

 

Om Enegic solar

Enegic Solar är en lösning från Perific Technologies AB. Vi har lång erfarenhet av energimätning och energioptimering.

Enegic Solar bygger på våra kunskaper om elmätning som vi bl a får under åren som ansvariga för utveckling och drift av Vattenfall Energy Watch. På vår webbplats finner du fler avancerade produkter inom energimätning och styrning.

Köp Enegic Solar

Genom ett samarbete med Digisolar får du som läsare 20% rabatt på ditt köp av Enegic Solar genom att ange koden solar19 vid utcheckning på denna länk.

 

 

Förstudie solel

Individuell fastighetsdata - dina förutsättningar för solel

Tre solcellspaket - Small/medium/large anpassade för din fastighet

Besparingsestimat - Hur mycket kan jag spara på att installera solel?

Digisolars förstudie för solceller

Installation av solceller genom Digisolar

Markera ut ditt tak och svara på enkla frågor gällande din fastighet och elkonsumption

Tjänsten är framtagen tillsammans med professionella solcellsinstallatörer

Passar villa, raduhus, lantbruk eller bostadsrättsförening