Solpaneler på ditt tak - Bidra till en grönare värld

Att jorden blir allt varmare är ett faktum, men det kan vara svårt att veta vad man som privatperson kan göra för att stävja denna utveckling.

Man kan också fråga sig om det faktiskt spelar någon roll om jag som privatperson sorterar mitt avfall eller inte när det finns länder i världen med en mycket hög befolkning där ingen verkar bry sig det minsta om att sortera sitt avfall, flyga mindre eller klimatkompensera.

Vi på Digisolar tror dock att vi svenskar spelar en viktig roll som trendsättare på den globala marknaden och inte minst inom området miljö.

Tak har traditionellt sett varit något som vi tänkt på och behandlat som en typ av konsumtionsvara och del av husets ytskikt, alltsedan den moderna solcellens genombrott och framförallt med tanke på att priset för solceller minskat så kraftigt de senaste tio åren har vi dock hamnat i ett läge där faktiskt taket numera utgör en investeringsmöjlighet samtidigt som att du bidrar till en bättre miljö och omvärld.

Fyra argument för solpaneler

  • Minska beroendet av ökat elpris!
  • Använd ditt tak som en passiv inkomstkälla!
  • Höj din fastighets värde!
  • Bidra till en bättre värld - satsa på solel!
Digitak_Ipad

Installation av solceller genom Digisolar

Markera ut ditt tak och svara på enkla frågor gällande din fastighet och elkonsumption

Tjänsten är framtagen tillsammans med professionella solcellsinstallatörer

Passar villa, raduhus, lantbruk eller bostadsrättsförening 

Digitak_Browser2

Solpaneler pris

Alltsedan den moderna solcellens genombrott har priset för solpaneler minskat i en rasande takt. Under dom senaste åren har också många nya tillverkare tillkommit och vilket gör att priset pressas ytterligare. Priset för själva panelerna utgör dock inte merparten av priset för att installera solpaneler vilket utgörs av kostnader för projektering, frakt och installation av solpanelerna.

Priser för solpaneler kan också variera beroende på hur hög efterfrågan är på världsmarknaden. 

Bygglov solpaneler

Tidigare krävdes alltid bygglov för att installera solpaneler på tak. I dagsläget så krävs det inget bygglov för att installera solceller så länge de följer takets form och lutning. Bygglov för solpaneler krävs dock fortsatt för byggnader inom kulturmärkta områden. 

Innan en installation rekommenderar vi alltid att du hör av dig till din kommun för att säkerställa att inget bygglov krävs.

Digisolar.se - Prisuppskattning solpaneler villa

Intresserad av takbyte i samband med solpaneler?

Många av våra samarbetspartners jobbar också med att utföra takbyten. Kontakta oss för mer information om takbyte i samband med solcellsinstallation.