Solpaneler för din villa - Digisolar gör det enkelt!

Digisolar skapar en förstudie och prisuppskattning för installation av solpaneler för din villa.

Professionelt 

Snabbt

Kostnadsfritt

Digisolar.se - Prisuppskattning solpaneler villa

Visste du att?

Solen är en naturlig, miljövänlig och kostnadseffektiv energikälla. Fram tills nyligen har vi inte haft den teknik som krävs för att utvinna solenergi på ett effektivt sätt. Sverige är lika bra positionerat för solenergi som Tyskland som för närvarande är världens mest solcellstäta land.

Varje timme tar jorden emot lika mycket energi från solen som vi människor gör av med på ett helt år. Det gör att förutsättningarna för att installera solenergi aldrig varit bättre och mer aktuell. Runt om i världen börjar nu lagstiftare komma med krav om att nya byggnader inte får uppföras utan att man också installerar solpaneler, senast med att godkänna detta var Kalifornien i USA, i Sverige finns ännu inte någon lag likt denna. Trots det har antalet hushåll som väljer att installera solpaneler för sin villa ökat från år till år.

Digisolar är en oberoende och rikstäckande helhetsleverantör av solpaneler och solceller för din villa. Genom vårt beräkningsverktyg kan du enkelt få en prisuppskattning av oss direkt framför datorn genom att fylla in dina förutsättningar för solpaneler genom vår tjänst.

 

Digitak_MainHouse_Solar-web

Förstudie & offert av solceller genom Digisolar

Markera ut ditt tak och svara på enkla frågor gällande din fastighet och elkonsumption

Tjänsten är framtagen tillsammans med professionella takläggare och solcellsinstallatörer

Passar villa, raduhus, lantbruk eller bostadsrättsförening 

Solceller villa pris

Priset för att installera solpaneler för en villa beror på ett antal rörliga faktorer och avgörs främst av följande. Antal installerade paneler, material av paneler, vilken installatör du väljer samt vart i Sverige du bor.

Priset för installation av solpaneler till din villa självklart högre om du väljer att installera ett större antal paneler. Hur många paneler som behöver installeras beror i sin tur på på hur mycket el du gör av med i ditt hushåll vilket i sin tur är den sammanlagda konsumtionen av el som krävs för din villas uppvärmning samt hushållsel.

Materialet på panelerna kommer också att skilja priset åt eftersom monokristallin (ofta kallat premiumpaneler) kostar mer än polykristallin (ofta kallat standardpaneler). Monokristallin är ett dyrare material men en exklusivare design och svart ton i färgen till skillnad från polykristallin som har en sämre uppsamlingsförmåga av solel och med en mer blåaktig ton i färgen.

Priset för solpaneler till din villa påverkas också av vilken installatör du väljer, Digitak är sällan det billigaste alternativet eftersom vi inte endast vill konkurrera med pris, iställer väljer vi det bästa materialet och lämnar därtill dom längsta garantierna. Priset blir självklart lägre om du väljer att göra installationen själv men det är inte någonting vi råder dig att göra. En elektriker kommer alltid behöva plockas in om du inte själv är utbildad elektriker. I Digitaks priser ingår alltid priset för vår elektriker.

Priset för att installera solpaneler för din villa regleras precis som för alla hantverkstjänster till viss del av marknaden vilket innebär att om du bor på en ort med dålig tillgång till solcellsinstallatörer så ökar priset. Som grundregel gäller att det blir ca 15.000 - 25.000 kr billigare att installera samma solcellsanläggning i Stockholm, Göteborg och Malmö än exempelvis Östersund.

Digitak_Iphone
Digisolar.se - Prisuppskattning solpaneler villa

Solceller villa lönsamhet

Priset för solpaneler har blivit 100 gånger billigare dom senaste 70 åren. Det gör att lönsamheten för att installera solceller på villa ökat exponentiellt under framförallt dom senaste tio åren.

Digitak har tillsammans med experter och solcellsinstallatörer tagit fram en egen return on investment kalkyl som hjälper dig att ta reda på förutsättningarna för din fastighet, återbetalningstid och där vi också presenterar tre olika förslag på solcellspaket för din fastighet samt dess förutsättningar

Digitak_Pro

Solpaneler villa bidrag

Som privatperson kan du söka statliga bidrag för att installera solceller. Sedan den 1 januari 2018 uppgår det statliga investeringsstödet för solceller till 30% av investeringskostnaden. Investeringsstöd för solceller är ett statligt bidrag som funnits sedan 2009 och har sedan starten varierat mellan 20-35%.

Det statliga anslaget för detta stöd har ökat från år till år till följd av den kraftiga ökning av antalet förfrågningar som inkommit om detta stöd. Digitak hjälper dig som privatperson att fylla i allt material som krävs för att kunna skicka in ansökan om investeringsstöd för solceller. Allt du behöver att göra är att skriva under våra dokument för att därefter skicka in papperna.

Vanliga frågor

Vad kostar det att installera solpaneler villa?

Det kostar ca 80.000-120.000 kr att installera solpaneler på en normal villa med en årsförbrukning mellan 10.000 - 20.000 kwh per år. Hur mycket priset blir varierar beroende på vart i landet du bor, hur inslallationstycket ser ut just nu samt vilken typ av paneler du använder. Om du gör din installation genom oss på Digitak kan du räkna med att kostnaden per panel blir ungefär 1600 kr.

Är det lönsamt att installera solpaneler villa?

Det är mycket lönsamt att installera solpaneler på din villa. Lönsamheten har ökat exponentiellt de senaste 10 åren. Att lönsamheten ökat beror främst på tre olika faktorer. För det första har kostnaderna för solpaneler minskat kraftigt framförallt under som senaste tio åren, därtill har kostnaden för elhandel ökat dom senaste åren och dessutom finns det ett statligt investeringsstöd att söka för installation av solpaneler för din villa vilket ofta innebär att slutpriset minskar med 30% av offererad kostnad.

Får man bidrag för att installera solpaneler villa?

Ja, alla som installerar solpaneler för villa har möjlighet att söka ett statligt investeringsstöd för installation av solpaneler villa. Stödet kallas för “Investeringsstöd för solceller” och uppgår för närvarande till 30% av den totala investeringskostnaden.

Spelar det någon roll vilken riktning mitt tak har för installation av solpaneler villa?

Ja, alla som installerar solpaneler för villa har möjlighet att söka ett statligt investeringsstöd för installation av solpaneler villa. Stödet kallas för “Investeringsstöd för solceller” och uppgår för närvarande till 30% av den totala investeringskostnaden.

Ska jag installera solpaneler av monokristallin eller polykristallin för min villa

Vi på Digisolar tycker att monokristallin är det bästa materialet att använda för installation av solpaneler på din villa, paneler av monokristallin brukar även att benämnas premiumpaneler av oss installatörer. Monokristallin är till skillnad från polykristallin snyggare i sitt utförande med en svartare ton i färgen vilket skiljer sig mot det äldre och billigare polykristallinet som har en mer blåaktig ton. Dessutom är ofta effekten per panel större i monokristallin än polykristallin.

Hur lång är garantin för solpaneler?

Garantitiden för solpaneler är ofta 10 år, Digisolar har en garanti på alla sina paneler om 15 år men en effektgaranti på 25 år.

Hur stor effekt mina solpanelerna ska jag välja?

Den allmänna regeln är att du ska välja så hög effekt som möjligt på dina paneler. Paneler med effekt > 300W brukar dock vara större (1x2 m) eftersom de innehåller fler celler medans paneler < 300W är mindre (1x1,65 m) och innehåller lite färre celler.