Solpaneler för din villa - Digisolar gör det enkelt!

Digisolar skapar ett förslag och prisuppskattning för installation av solpaneler för din villa.

Professionelt 

Snabbt

Kostnadsfritt

Digisolar.se - Prisuppskattning solpaneler villa

Solenergi - Visste du att?

Solen är en naturlig, miljövänlig och kostnadseffektiv energikälla. Fram tills nyligen har vi inte haft den teknik som krävs för att utvinna solenergi på ett effektivt sätt. Sverige är lika bra positionerat för solenergi som Tyskland som för närvarande är världens mest solcellstäta land.

Varje timme tar jorden emot lika mycket energi från solen som vi människor gör av med på ett helt år. Det gör att förutsättningarna för att installera solenergi aldrig varit bättre och mer aktuell. Runt om i världen börjar nu lagstiftare komma med krav om att nya byggnader inte får uppföras utan att man också installerar solpaneler, senast med att godkänna detta var Kalifornien i USA, i Sverige finns ännu inte någon lag likt denna. Trots det har antalet hushåll som väljer att installera solpaneler för sin villa ökat från år till år.

Digisolar är en oberoende och rikstäckande helhetsleverantör av solpaneler och solceller för din villa. Genom vårt beräkningsverktyg kan du enkelt få en prisuppskattning av oss direkt framför datorn genom att fylla in dina förutsättningar för solpaneler genom vår tjänst.

 

Digitak_MainHouse_Solar-web

Installation av solceller genom Digisolar

Markera ut ditt tak och svara på enkla frågor gällande din fastighet och elkonsumption

Tjänsten är framtagen tillsammans med professionella solcellsinstallatörer

Passar villa, raduhus, lantbruk eller bostadsrättsförening 

Solceller villa pris

Priset för att installera utanpåliggande eller integrerade solceller för en villa beror på ett antal rörliga faktorer och avgörs främst av följande.

Antal installerade paneler, material av paneler, vilken installatör du väljer samt vart i Sverige du bor.

Priset för installation av solceller till din villa är självklart högre om du väljer att installera ett större antal paneler. Antalet paneler avgörs bland annat av hur stor yta du har och hur mycket energi du förbrukar under året.

Materialet på panelerna kommer också att påverka det totala priset för installationen. Vi erbjuder i dagsläget två olika typer av paneler. 

  • Glaspaneler med monokristallina celler som även kan integreras i taket.
  • Standardpanel med monokristallin eller polykristallin. Dessa kan fås i helt svart utförande.

Monokristallin är ett dyrare material med och svart ton i färgen till skillnad från polykristallin som har en sämre uppsamlingsförmåga av solel och med en mer blåaktig ton i färgen.

Priset för solpaneler till din villa påverkas också av vilken installatör du väljer. Digisolar är sällan det billigaste alternativet eftersom vi inte endast vill konkurrera med pris. Istället väljer vi det bästa materialet ur ett hållbarhetsperspektiv med långa garantitider samt samarbetar med installatörer med samma hållbarhetstänk som vi har.

Priset blir självklart lägre om du väljer att göra installationen själv men det är inte någonting vi råder dig att göra. En elektriker kommer alltid behöva plockas in om du inte själv är utbildad elektriker.

Priset för att installera solpaneler för din villa regleras precis som för alla hantverkstjänster av marknaden. Det innebär att om du bor på en ort med liten tillgång till solcellsinstallatörer kommer att få betala ett högre pris för din installation än om du bodde på en ort med fler antal installatörer.

Digitak_Iphone
Digisolar.se - Prisuppskattning solpaneler villa

Solceller villa lönsamhet

Priset för solpaneler har blivit 100 gånger billigare dom senaste 70 åren. Det gör att lönsamheten för att installera solceller på villa ökat exponentiellt under framförallt dom senaste tio åren.

Digitak har tillsammans med experter och solcellsinstallatörer tagit fram en egen return on investment kalkyl som hjälper dig att ta reda på förutsättningarna för din fastighet, återbetalningstid och där vi också presenterar tre olika förslag på solcellspaket för din fastighet samt dess förutsättningar

Digitak_Pro

Solpaneler villa bidrag

Det har funnits många typer av bidrag och subventioner för installation av grön energi i form av solceller genom åren. I dagsläget finns något som kallas "Grönt Rotavdrag" vilket innebär att du som privatperson har rätt till en statlig subvention om 15% av den totala installationskostnaden för din anläggning.

Vanliga frågor

Vad kostar det att installera solpaneler villa?

Det kostar ca 80.000-120.000 kr att installera solpaneler på en normal villa med en årsförbrukning mellan 10.000 - 20.000 kwh per år. Hur mycket priset blir varierar beroende på vart i landet du bor, hur inslallationstrycket ser ut just nu samt vilken typ av paneler du vill installera.

Är det lönsamt att installera solpaneler villa?

Det är mycket lönsamt att installera solpaneler på din fastighet. Lönsamheten har ökat exponentiellt de senaste 10 åren. Att lönsamheten ökat beror främst på tre olika faktorer. För det första har kostnaderna för solpaneler minskat kraftigt framförallt under som senaste tio åren, därtill har kostnaden för elhandel ökat dom senaste åren och dessutom finns det ett statligt grönt rotavdrag att nyttja som uppgår till 15% av den totala kostnaden. 

Mer information finns på Skatteverkets hemsida

Får man bidrag för att installera solpaneler villa?

Det tidigare solcellsbidraget är i dagsläget borttaget och ersatt av ett grönt rotavdrag. Det uppgår till 15% av den totala kostnaden. Mer information om detta finns på Skatteverkets hemsida

Spelar det någon roll vilken riktning mitt tak har för installation av solpaneler villa?

Det finns ingen felaktig installationsriktning för solceller. Högs energi har dock paneler som installeras i söderläge.

Ska jag installera solpaneler av monokristallin eller polykristallin för min villa?

Effekten på monokristallina panaler är högre än på de polykristallina panelerna. Därav föredras dessa ofta av villakunder. En annan fördel med monokristallin är att dessa paneler ofta anses vara snyggare då man kan få dem i svart utförande jämfört med polykristallina paneler som går i blått.

Hur lång är garantin för solpaneler?

Produktgarantin för solpaneler varierar mellan 10 och 30 år beroende på fabrikat och tillverkningsteknik. Effektgarantin för solpaneler för i princip alla fabrikat är dock 25 år.

Effektgarantin innebär att panelerna inom garantitiden producerar mer än 80% effekt under garantitiden.

Hur stor effekt på mina solpanelerna ska jag välja?

Den allmänna regeln är att du ska välja så hög effekt som möjligt på dina paneler. Paneler med effekt mer än 320W brukar dock vara större (1x2 m) eftersom de innehåller fler celler medans paneler mindre än 320W är mindre (1x1,65 m) och innehåller lite färre celler. 

Vi tillsammans med våra installatörer kommer att hjälpa dig att välja lämpliga paneler anpassat efter din fastighets förbrukning.