Midsummer soltak

Soltak från Midsummer

Hem » Blogg » Nyheter » Midsummer soltak

Om Midsummer

Midsummer är ett svenskt börsnoterat företag som från början gjort sig kända som tillverkare av maskiner för att kunna tillverka en typ av solpanel som görs på tunnfilm – på engelska kallat CIGS (Copper Indium Gallium Selenide solar cells). Det är en typ av solpanel som tillverkas på tunnfilm och som har flera fördelar jämfört med andra typer av solpaneler. Fördelen består framförallt i att du får en solcell som är tunnare, smidigare samt lättare i vikt än andra typer av solceller som vanligtvis levereras på en stel panel med storleken 1*1,65m som monteras ovanpå taket. Fördelarna med en tunnfilmssolcell skapar fler möjliga användningsområden genom att installationen kan göras lättare, smidigare och billigare.

Midsummer soltak

Som en del i sitt produkterbjudande har Midsummer nu ha expanderat sitt produktutbud till att även innehålla integrerade solpaneler. Midsummers soltak kommer i två olika varianter, det första är ett soltak tillverkat i plåt och det andra är ett soltak i tegel. I realiteten innebär detta att Midsummer har anpassat sina produkter, alltså tunnfilmssolcellerna för att dessa ska kunna användas som ytskickt på andra takföretags produkter. Det tycker vi är en smart approach eftersom vi vet att anledningen att många andra misslyckats med att ta fram funktionsdugliga soltak har varit att det inte kunnat kombinera solceller med ett tätt ytskickt som ska hålla under en lång tid framöver. Det Midsummer istället gjort är alltså att lägga sina tunnfilmssolceller ovanpå redan beprövade produkter.

Solceller plåttak – Midsummer Solar Roof

Midsummer Solar Roof är den produkt som Midsummer tagit fram för att kombineras med plåttak. Midsummers produkter är soltak tillverkade i plåt som ser ut som falsade/bandade plåttak. Soltaket monteras genom att sammanfoga olika plåtmodeler. Midsummers tunnfilmssolceller är monterade ovanpå plåten och skapar därmed ett soltak. Det finns ett flertal olika färger att välja på och denna typ av installation är redan gjort på flera villor runt om i Sverige.

 

Midsummer Solar Roof

Installation Midsummer Solar Roof

Installationen av Midsummer Solar Roof påminner om en installation av ett modultillverkat plåttak. Det tillkommer elektriskt arbete för inkoppling till växelriktare.

Garanti Midsummer Solar Roof

  • 5 års produktgaranti
  • 80% effektgaranti på 25 år

Solceller takpannor – Midsummer Wave

Om du har ett tegeltak så är sannolikheten stor att att det är det svenska företaget Benders som tillverkat det. Tillsammans med Midsummer har Benders tagit fram en solcell som går att integrera med deras takpanna Palema.

 

Installation Midsummer Wave

Installation av Benders integrerade solcell takpanna Midsummer Wave utförs av kompetent takläggare i samarbete med elektriker. Tunnfilmssolcellen fästs runt takpannan och fästs också på baksidan av pannan. Denna typ av installation går att genomföra både på befintliga installationer eller vid ett takbyte.

Garanti Midsummar Wave

  • 5 års produktgaranti
  • 80% effektgaranti på 25 år

Pris soltak

Vad kostar ett soltak? Det är en fråga vi ofta får och svaret är är som alltid – Det beror på ditt taks förutsättningar. Priset kommer också att variera beroende på hur komplicerat ditt tak är samt hur många takgenomföringar du har. Kontakta Midsummer för mer information

Efterfrågan av soltak

Digisolar har under det senaste året fått in allt fler förfrågningar knutna till soltak och vilka lösningar som finns tillgängliga på marknaden. Många intressenter har framförallt uppmärksammat Tesla som sedan uppköpet av bolaget Solar City aggresivt marknadsfört soltak och batterilösningar som färdiga lösningar men där det har varit svårt att få ytterligare information huruvida produktion och installation av dessa produkter verkligen är igång. Vi har tidigare uppmärksammat detta och skrivit ett separat blogginlägg om det som ni kan läsa här.

Intresserad av ett soltak från Midsummer?

Är du intresserad av att själv installera ett av Midsummer Solar Roofs måste du själv kontakta Midsummer.

Är soltak något för mig?

Den typiske intressenten av soltak brukar ha följande perspektiv.

  • Tycker att traditionella solpaneler är oestetiska
  • Är i processen att göra ett takbyte och vill samtidigt installera solceller.
  • Du tycker traditionella solpaneler är fula
  • Är intresserad av ny teknik

Vidare läsning

Om Teslas soltak

Solpaneler eller soltak – Hur ska jag välja?

Installera solceller på Notre Dame

 

Förstudie solel

Individuell fastighetsdata - dina förutsättningar för solel

Tre solcellspaket - Small/medium/large anpassade för din fastighet

Besparingsestimat - Hur mycket kan jag spara på att installera solel?

Digisolars förstudie för solceller

Installation av solceller genom Digisolar

Markera ut ditt tak och svara på enkla frågor gällande din fastighet och elkonsumption

Tjänsten är framtagen tillsammans med professionella solcellsinstallatörer

Passar villa, raduhus, lantbruk eller bostadsrättsförening