Tesla solceller

Tesla solceller och solpaneler är en del av Teslas satsning på förnybar energi och hållbarhet. Dessa solceller, även kända som Tesla Powerwall, är avsedda att omvandla solenergi till elektricitet och används vanligtvis för att generera el till hushåll och företag. De är en del av Teslas bredare ekosystem för förnybar energi.

Vad är Tesla Powerwall?

Tesla Powerwall är en hemmabatterilagringslösning som tillverkas och säljs av Tesla, Inc., ett företag känt för sina elbilar och förnybara energiprodukter. Powerwall är utformad för att lagra elektricitet från olika källor, såsom solpaneler, och sedan använda den lagrade energin när behovet uppstår.

Finns Tesla Powerwall i Sverige?

Tesla Powerwall är tillgänglig i flera länder runt om i världen, och Sverige är inget undantag. Tesla har expanderat sin distribution av Powerwall och andra energiprodukter till flera europeiska länder. Det innebär att svenska hushåll och företag har möjlighet att dra nytta av denna avancerade energilagringslösning för att lagra överskott av solenergi eller för att säkerställa en tillförlitlig strömförsörjning under strömavbrott.

Viktiga funktioner i Tesla solpaneler

Energilagring

Powerwall är en liten och kompakt litiumjonbatteri som kan monteras på väggen i ditt hem. Det är utformat för att lagra överskottsel från din solpanelanläggning eller från elnätet under perioder när elpriserna är låga eller när det finns ett överskott av förnybar energi.

Självförsörjning

Powerwall gör det möjligt för hushåll att minska sin beroende av elnätet och använda sin egen lagrade energi under tider när solen inte skiner eller under strömavbrott. Detta kan vara särskilt användbart för att säkerställa att du har tillgång till el under nödsituationer eller om du vill minska din elräkning genom att använda mindre elektricitet från elnätet.

Energieffektivitet

Tesla Powerwall är utrustad med avancerad batterihanteringsteknologi som gör det möjligt att optimera energiflödet i ditt hem. Den kan lagra överskottsel under dagen och använda den under kvällen när efterfrågan är högre eller när solen inte är tillgänglig.

Integration med solpaneler

Powerwall är ofta kopplad till solpaneler för att lagra den överskottsel som genereras under soliga dagar. Detta gör det möjligt för hushåll att använda solenergi även på nätter och molniga dagar.

Smart styrning

Powerwall har en inbyggd programvara som gör att den kan styra och optimera sitt arbete baserat på ditt energiförbrukningsmönster och elpriser. Den kan också användas tillsammans med andra Tesla-produkter som Tesla Energy Gateway för att övervaka och styra din energianläggning på ett smart sätt.

Tesla solceller pris

Tesla har uppskattat att priset för en Tesla Powerwall 2 i Sverige skulle vara ungefär 79 800 kronor, exklusive eventuella bidrag. Med en lagringskapacitet på 14 kWh, motsvarar det ett pris på cirka 5 700 kronor per kWh. Detta pris är betydligt lägre än kostnaden för andra solcellsbatterier i Sverige, som vanligtvis ligger runt 8 400 kronor per kWh.